У Києві біля офісу Зеленського вже четвертий день протестують шахтарі

У Києві біля офісу Зеленського вже четвертий день протестують шахтарі

Шахтарі четвертий день протестують біля офісу президента України Володимира Зеленського в Києві, вони вимагають забезпечити безпечні умови праці і стійку роботу українських підприємств, повідомив в п’ятницю глава Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.


Українські шахтарі почали безстрокову акцію протесту з вимогою виплатити їм борги із зарплати у вівторок біля офісу президента. У середу вони хотіли встановити біля офісу намети, але правоохоронці їх відібрали, після чого сталася бійка. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд погасив заборгованість перед шахтарями.

“Починаємо четвертий день Всеукраїнської безстрокової акції протесту шахтарів. За безпечні умови праці! За енергетичну незалежність! За розвиток і стійку роботу українських підприємств! За перспективне майбутнє шахтарських регіонів! Проти створення умов для трудової міграції! Проти бездумної ліквідації українського вуглевидобування! Проти імпорту російської електроенергії і вугілля “, – написав Волинець на своїй сторінці в Facebook.

На відео, яке опублікував Волинець, гірники сидять на землі перед офісом президента і стукають касками, вимагаючи, щоб до них вийшов президент. Також вони тримають в руках прапори профспілки.

Шахтарі не раз влаштовували мітинги в Києві і областях, вимагаючи виплати боргів по заробітній платі та протестуючи проти намірів влади закрити ряд шахт.

Поділитись