У Казахстані звинуватили росіян у зростанні цін

У Казахстані звинуватили росіян у зростанні цін

У зв’язку з напливом російських громадян у Казахстані вартість оренди житла та поїздок на транспорті в республіці значно підвищилася.

Про це заявив лідер партії “Ак жол”, депутат мажилісу парламенту республіки Казахстан Азат Перуашев. За його словами, здебільшого йдеться про міста, які межують з Росією, зокрема про Уральськ і Петропавловськ. Депутат наголосив, що у деяких випадках підвищення вартості досягло 50%.

Нагадаємо, що масовий відтік людей із РФ почався після того, як у країні оголосили часткову мобілізацію.

“Спостерігалася ситуація, коли орендарів просили виїхати, щоб заселити росіян за дорожчою ціною”, – підкреслив Перуашев.

Водночас, за його словами, ситуацію в Казахстані вдалось стабілізувати. Депутат звернув увагу на те, що приплив росіян у республіці – не єдиний чинник зростання цін. Перуашев пояснив, що динаміка пов’язана із відсутністю насичення внутрішнього ринку товарами власного виробництва.

Раніше міністр праці та соціального захисту населення республіки Тамара Дуйсенова назвала кількість росіян, які в’їхали на територію Казахстану з 21 вересня 2022 року. Їх виявилося понад 400 тисяч громадян РФ. Натомість, за її словами, виїхали з країни вже 320 тисяч людей.

Поділитись