У Казахстані прокоментували референдуми у самопроголошених ЛНР та ДНР

У Казахстані прокоментували референдуми у самопроголошених ЛНР та ДНР

Влада Казахстану виходить із принципів територіальної цілісності держав та їх суверенної рівності.

Про це у понеділок заявив офіційний представник МЗС Казахстану Айбек Смадіяров, коментуючи проведення псевдореферендумів у  так званих Донецькій та Луганській народних республіках (ДНР та ЛНР), у Херсонській області та на захоплених територіях Запорізької області.

“Що стосується проведення самопроголошеними державами ЛНР та ДНР та військовими адміністраціями Запорізької та Херсонської областей референдумів про приєднання до Росії, то Казахстан виходить із принципів територіальної цілісності держав, їхньої суверенної рівності та мирного співіснування”, – сказав він.

Смадіяров нагадав, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв неодноразово, зокрема у своєму недавньому виступі з трибуни ООН, чітко заявляв про важливість неухильного дотримання принципу міжнародного права, в основі якого лежить статут цієї всесвітньої універсальної організації.

“У статуті йдеться про відповідальність держав-членів ООН за підтримку миру та дотримання територіальної цілісності держав”, – пояснив представник МЗС.

Він зазначив, що Казахстан знову підтверджує готовність надати посильне сприяння налагодженню політичного діалогу.

“При цьому найважливішим завданням наша країна вважає збереження стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівні”, – наголосив Смадіяров.

Поділитись