У Казахстані «захисника Новоросії» посадили на 20 років

У Казахстані «захисника Новоросії» посадили на 20 років

У Казахстані суд засудив бойовика, який воював на Донбасі на стороні незаконних збройних формувань, до 20 років в’язниці за вбивство.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє блогер і журналіст Денис Казанський, передає zik.ua.

За даними розслідування казахських правоохоронців, Олександр Безруков вбив свого знайомого, розчленував його тіло і викинув останки в річку. Відразу після цього він вирушив воювати на Донбас.

«Мабуть, вбивства громадянина Казахстану йому здалося мало, і він вирішив закріпити успіх вбивством українців в Україні», – пише Казанський.

Однак, справа була розкрита, Безрукова оголосили в міжнародний розшук, на кордоні з Україною він був затриманий росіянами і виданий в Казахстан.

«Найцікавіше, як відреагували на арешт Безрукова його соратники по боротьбі за Новоросію. Наприклад, Ігор Стрєлков ні слова не написав про справжню причину його затримання, а став брехати і вигороджувати Безрукова, стверджуючи, що Казахстан переслідує його тільки за те що він поїхав воювати в Україну. Причому, як доказ, що Безруков не винен, виклали його службову характеристику з «ЛНР», в якій говориться, що Олександр Безруков – людина твердих моральних принципів. Донбас перетворився на відстійник мерзоти з усього пострадянського простору, яка їде в ОРДЛО в пошуках швидкого збагачення і легкого ситого життя», – резюмує блогер. 

Поділитись