У Каліфорнії розпочали евакуацію та перекрили шосе через пожежі

У Каліфорнії розпочали евакуацію та перекрили шосе через пожежі

Пожежі в Каліфорнії (США) змусили владу розпочати евакуацію та перекрити одне з головних шосе штату.

Про це повідомляє Reuters. За даними агентства, спалах було виявлено біля прибережного селища Біг-Сур, після чого місцевих жителів закликали евакуюватися.

Зазначається, що пожежа почалася в каньйоні поблизу. Вітер, швидкість якого досягала 60 км/год, переніс вогонь до моря, спалах уже перетнув шосе California 1. За деякими даними, пожежа спалила не менше 6 кв. км.

1 січня у штаті Колорадо оголосили режим НС через природні пожежі. Наказ про евакуацію було віддано ряду населених пунктів округу, серед яких Луїсвілль, де проживає близько 21 тис. осіб, та Суперіор з населенням близько 13 тис. осіб. Луїсвілль і Суперіор розташовані неподалік від адміністративного центру Колорадо міста Денвер.

Раніше, у вересні, президент США Джо Байден оцінив збитки від наслідків природних катаклізмів у 2021 році у США більш ніж у $100 млрд.

Американський лідер розповів, що він на власні очі побачив наслідки лісової пожежі «Калдор» у Каліфорнії. Він також відвідав Луїзіану, Нью-Йорк та Нью-Джерсі, де оцінив збитки від урагану «Іда».

Поділитись