У кабміні Японії повідомили, що сказав Кісіда Путіну про підтримку суверенітету України

У кабміні Японії повідомили, що сказав Кісіда Путіну про підтримку суверенітету України

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно в п’ятницю на прес-конференції в Токіо уникнув прямої відповіді на запитання журналіста, чи висловився японський прем’єр-міністр Фуміо Кісіда на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в ході телефонної бесіди.


“Наша країна послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Виходячи з цього, прем’єр-міністр сказав російському лідеру, що ситуацію в регіоні не можна змінювати силою і в односторонньому порядку, а слід шляхом дипломатичних переговорів добиватися прийнятного для залучених держав рішення, – заявив Мацуно. – Я хотів би утриматися від озвучування подальших подробиць минулих переговорів, проте ми й надалі стежитимемо за тим, що відбувається з великою тривогою”.

Влада Японії, зокрема Кісіда, раніше неодноразово наголошувала, що Токіо виступає на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Проте ці слова були відсутні у заяві японського МЗС, поширеної у четвер за підсумками бесіди лідерів двох країн.

Поділитись