У Євросоюзі побудують 28 теплоелектростанцій на побутовому смітті

У Євросоюзі побудують 28 теплоелектростанцій на побутовому смітті

На території Європейського союзу будується 28 станцій, які вироблятимуть електроенергію, спалюючи сміття.

Електростанції зводяться у рамках європейської програми термічної переробки відходів в енергію.

Як передає obozrevatel.com, у Литві вже почалися випробування на Каунаській когенераційній електростанції, яка буде виробляти електроенергію зі сміття. Проект вартістю у 160 мільйонів євро реалізовано у рамках вищезгаданої програми.

В перші тижні для тестування обладнання використовуватиметься природний газ, після чого на станцію завезуть перші відходи – ймовірно, що це трапиться в кінці січня, повідомили в Ignitis grupe.

Станцію в Каунаської вільній економічній зоні побудувало спільне підприємство литовського енергохолдинга Ignites gruppe і фінським енергоконцерном Fortum Heat Lietuva – Kauno kogeneracine jegaine.

На Каунаській когенераційній станції будуть спалюватися і комунальні відходи, і безпечні промислові відходи. Вона буде виробляти тепло і електроенергію.

Експлуатація станції розпочнеться у першій половині наступного року.

Каунаська когенераційна електростанція, яка відповідає суворим екологічним стандартам ЄС, покликана забезпечити конкурентоспроможні ціни на тепло, скоротити імпорт електроенергії, а також попередити потрапляння 200 тисяч тонн відходів на звалища.

Поділитись