У Європарламенті заговорили про закупівлю російської вакцини від COVID-19

У Європарламенті заговорили про закупівлю російської вакцини від COVID-19

Депутат Європарламенту Ніколас Гонсалес Касарес на офіційному рівні заговорив про закупівлю російської вакцини від пневмонії COVID-19, що викликається коронавірусів нового типу.

Касарес направив до Європейської комісії запит. Депутат перейнявся питанням того, чи вистачає у Євросоюзу запасів вакцини від грипу, спалах якого може збігтися з новою хвилею інфекції, як це сталося з першою хвилею в січні-лютому 2020 року.

Касареса зацікавило, чи планує ЄС проводити масову вакцинацію і чи розглядає Єврокомісія можливість придбати у Росії вакцину від коронавируса.

Раніше, 27 серпня, президент Володимир Путін заявив, що друга російська вакцина від коронавірусу з’явиться у вересні. На його думку, препарат буде надійним і ефективним і буде конкурувати з першою вакциною, так як вони не повинні поступатися один одному з безпеки та ефективності.

26 серпня повідомлялося, що США відмовляються приймати результати випробувань російської вакцини. Її захотіли придбати 27 країн. Серед звернулися до Росії країн – Білорусь, Азербайджан, Венесуела, Бразилія і Казахстан.

Поділитись