У ЄС домовитися про прийняття сьомого пакету санкцій проти Росії

У ЄС домовитися про прийняття сьомого пакету санкцій проти Росії

Влада країн Євросоюзу може домовитися про прийняття сьомого пакету антиросійських санкцій у тому випадку, якщо на територіях так званих Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР), а також Запорізької та Херсонської областей буде проведено референдуми окупантів.

Про це пише портал Euractiv із посиланням на джерела.

Високопоставлені європейські чиновники пояснили, що нові заходи можуть насамперед торкнутися фізичних осіб, які причетні до проведення голосування. В об’єднанні можуть також замислитись про запровадження нових секторальних санкцій.

При цьому, як зазначає джерело Euractiv, незрозуміло, чи зможуть в ЄС дійти єдиної позиції щодо введення антиросійських рестрикцій.

«Це залежить від того, чого хочуть країни-члени об’єднання, але референдуми та бійні на зразок тієї, що була в Ізюмі, можуть призвести до сьомого пакету [санкцій]», — пояснив співрозмовник порталу.

Київ висунув звинувачення на адресу Москви, стверджуючи, що російські військові чинили масові вбивства. Підставою для звинувачення стало виявлення масового поховання, виявленого біля Ізюма. У відповідь російська влада заявила про провокацію і наголосила, що заяви про поховання — це інсценування.

Поділитись