У Грузії ще сподіваються на отримання статусу кандидата у члени ЄС до кінця року

У Грузії ще сподіваються на отримання статусу кандидата у члени ЄС до кінця року

Грузія виконала частину рекомендацій Єврокомісії (ЄК) і сподівається набути статусу кандидата в члени Європейського союзу (ЄС) до кінця 2023 року. Така заява Іраклія Гарібашвілі.

У вівторок, 25 квітня, він зустрівся із головою Євроради Шарлем Мішелем. Головною темою розмови став процес вступу Грузії до Європейського Союзу (ЄС). Глава грузинського уряду розповів Мішелю про зусилля країни щодо виконання 12 рекомендацій ЄК. За його словами, більшість із них було виконано.

Гарібашвілі також зазначив, що влада проводить постійні консультації з інститутами та країнами-учасницями ЄС, а також з Венеціанською комісією та Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ. Він наголосив на важливості надання Грузії статусу кандидата в члени ЄС за підсумками року.

У березні Іраклій Гарібашвілі провів зустріч із представниками Служби зовнішньої дії (СЗД) Євросоюзу та Єврокомісії у Тбілісі. Він обговорив із європейськими дипломатами процес інтеграції країни до ЄС. Зазначалося, що пізніше у Тбілісі відбудеться регіональна конференція послів Євросоюзу високого рівня, яку організує представництво об’єднання.

Раніше президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що грузинські громадяни не зрозуміють другої відмови з боку ЄС у наданні державі статусу кандидата в члени об’єднання.

Поділитись