У Херсоні розпочалася спецоперація СБУ із застосуванням військової техніки

У Херсоні розпочалася спецоперація СБУ із застосуванням військової техніки

Служба безпеки України і офіс генпрокурора країни проводять спільну операцію в Херсоні по ліквідації злочинної організації, обвинувачення пред’явлено її керівнику – неназваному екс-депутату Ради, повідомила прес-служба офісу генпрокурора.

“Прокурорами офісу генерального прокурора спільно зі слідчими органів СБУ 20 січня в місті Херсоні та інших населених пунктах області проводиться спецоперація з метою припинення діяльності злочинної організації, яка здійснювала в регіоні насильство над особами і підпали чужого майна”, – передає прес-служба.

ЗМІ повідомляють, що в операції застосовують бронетранспортери і сили Нацгвардії. У соцмережах поширюються фото, на яких видно велику кількість поліції і військової техніки в Херсоні. Національна поліція регіону закликає жителів «зберігати спокій, не панікувати і з розумінням поставитися до тимчасових незручностей».

Прес-служба офісу генпрокурора повідомляє, що обвинувачений в організації злочинної організації в Херсоні є також фігурантом справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

“Здійснено ряд обшуків з метою пошуку додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк”, – повідомили у відомстві.

На початку листопада 2018 року Гандзюк, яку влітку того ж року облили в Херсоні кислотою, померла в лікарні від отриманих травм.

Поділитись