У Харкові ліквідували злочинну схему «логістичних центрів»

У Харкові ліквідували злочинну схему «логістичних центрів»

У Харкові проведено заходи з ліквідації так званих «логістичних центрів». Про це повідомляє Мобільний Підрозділ ДОЗОР у Facebook.

“Днями, за попередньої розробки оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби спільно з податковою міліцією ДФСУ в Харківській області, під процесуальним керівництвом Офісу Генеральної прокуратури України та за силової підтримки загону ДОЗОР, в рамках кримінального провадження. Зловмисники, використовуючи злочинну схему, ввозили до України з країн Західної Європи та Туреччини товарно-матеріальні цінності з ухиленням від сплати податку. Надалі вантажі переправлялись через українсько-російську ділянку кордону в незаконний спосіб, або реалізовувались на ринках Харкова”, – йдеться у повідомленні.

У ході подальшої перевірки оперативниками встановлено, що зловмисники надавали «додаткові послуги», а саме здійснювали переведення в готівку, обмін та виведення за кордон коштів, отриманих злочинним шляхом.

За результатами санкціонованих обшуків з незаконного обігу вилучено готівку на суму 2 мільйони гривень, комп’ютерну техніку, банківську та бухгалтерську документацію, які в подальшому можуть бути використані як докази злочинної діяльності.

Уповноваженими державними органами проводяться подальші слідчі дії.

Поділитись