У Гаїті затвердили склад уряду на чолі з прем’єром Анрі

У Гаїті затвердили склад уряду на чолі з прем’єром Анрі

Влада Гаїті затвердила новий склад уряду країни на чолі з Аріелем Анрі, якого президент країни Жовенель Моїз призначив на посаду прем’єр-міністра за два дні до того, як був убитий.

Відповідна інформація опублікована в понеділок в офіційній газеті республіки Monitor.

“Члени кабінету міністрів: Аріель Анрі – прем’єр-міністр, – йдеться в тексті. – Рада міністрів під головуванням прем’єр-міністра має виконавчою владою до обрання нового президента”.

Анрі також буде працювати на посаді міністра праці і з соціальних питань. Виконуючий обов’язки прем’єр-міністра після вбивства Моїза Клод Жозеф отримав посаду міністра закордонних справ і у справах релігій в новому кабміні. У Twitter уряду Гаїті повідомляється, що церемонія офіційного вступу його членів на посаду відбудеться у вівторок, 20 липня, в столиці країни – місті Порт-о-Пренс.

У раніше опублікованому інтерв’ю газеті The Washington Post Жозеф заявив про готовність піти у відставку з поста тимчасового глави уряду. За його словами, рішення про відхід було прийнято “на благо країни” за результатами переговорів з Анрі.

Після вбивства президента Жозеф узяв в свої руки управління країною. Призначений Моїзом на пост прем’єра Анрі заявив, що саме він повинен керувати республікою до нових виборів, зазначивши, що не вважає нинішній уряд повноцінним. Президентські і парламентські вибори в Гаїті призначені на 26 вересня, другий тур виборів президента в разі необхідності пройде 21 листопада.

Моїз отримав смертельне поранення в результаті нападу невідомих на його резиденцію 7 липня. Перша леді країни Мартін Моїз також була поранена і доставлена ​​в лікарню. Рада міністрів ввела військовий стан в республіці на 15 днів.

Поділитись