У Франції партії розглядать варіанти об’єднання з партією Марін Ле Пен на виборах

У Франції партії розглядать варіанти об’єднання з партією Марін Ле Пен на виборах

Одна із системних партій Франції розглядає варіант об’єднання з «Національним об’єднанням» Марін Ле Пен на майбутніх виборах до парламенту.

Ерік Чіотті, президент партії «Республіканці» (партія колишніх президентів Франції Жака Ширака та Ніколя Саркозі), виступив за союз із «Національним об’єднанням», повідомляє Le Monde.

«Нам потрібен альянс, спілка з RN та її кандидатами. Я хочу, щоб моя політична сім’я рухалася у цьому напрямі», – заявив Ерік Чіотті і повідомив, що вже вів переговори з Національним об’єднанням.

Ле Пен назвала заяву Чіотті «сміливою», а інший лідер RN Жордана Барделла підтвердив переговори.

Така позиція зустріла «сильну опозицію» всередині його власної партії, деякі вимагали його відставки, але Чіотті від цього відмовився.

Чутки про те, що «Республіканці» підуть на вибори у союзі з Ле Пен у політичних колах Франції ходять уже кілька днів. Якщо це відбудеться, то це різко підвищить шанси на перемогу партії Ле Пен з урахуванням двотурової системи виборів до французького парламенту, коли в другий тур виходять два кандидати, які отримали найбільшу кількість голосів, за умови, що жоден з них не взяв більше 50% у першому турі.

Поділитись