У Донецькій області спіймали юного хакера

У Донецькій області спіймали юного хакера

Працівники кіберполіції в Донецькій області викрили неповнолітнього у створенні та збуті шкідливого програмного забезпечення.

Кіберполіція встановила, що 16-річний мешканець Маріуполя, маючи відповідні знання та навички у сфері програмування, самостійно розробив шкідливе програмне забезпечення.

«Програма мала фунціонал прихованого шпигунства за користувачем і викрадала збережену конфіденційну інформацію. «Вірус» був налаштований таким чином, щоб викрадена інформація надсилалась листом на поштову скриньку зловмиснику. Юнак власну розробку продавав охочим у месенджерах по 300 гривень», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон. Речові докази направлені на проведення відповідних експертиз.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри.

Поділитись