У Держдепі США назвали Путіна ізгоєм і пророкують йому стратегічний провал

У Держдепі США назвали Путіна ізгоєм і пророкують йому стратегічний провал

Заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що президент РФ переживає стратегічний провал унаслідок свого вторгнення в Україну.

Про це вона сказала на заході аналітичного центру “Друзі Європи” у Брюсселі, повідомляє Reuters.

«Те, чого ми прагнемо, — це стратегічний провал Володимира Путіна та Кремля. І я вважаю, що це вже відбувається, хоч би що трапилося… Україна виживе», — сказала Шерман.

Вона згадала про економічні санкції та експортний контроль, запроваджені Сполученими Штатами, Європейським союзом, Великою Британією, Японією та іншими союзниками після вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

«Путіну загрожує стратегічний провал через введені санкції через їх довгострокові наслідки», — сказала Шерман.

Вона наголосила, що санкції та експортний контроль щодо Росії матимуть «довгий хвіст», і висловила сподівання, що Китай візьме до уваги єдність Заходу.

«У нас є сотні американських компаній, які буквально пішли із Росії, і вони не повертаються. Тож хвіст тут дуже довгий. Буде стратегічний провал. Путін став ізгоєм у світі», – сказала вона.

Шерман також зазначила, що якщо Європейський Союз вирішить запровадити санкції проти Росії щодо нафти та газу, Сполучені Штати прагнутимуть уникнути будь-якого підвищення цін, яке б допомогло фінансовому становищу Росії.

Поділитись