У Чорному морі зранку було зафіксовано присутність двох підводних човнів

У Чорному морі зранку було зафіксовано присутність двох підводних човнів

Після того, як ЗСУ уразили пором «Славянин» у порту «Кавказ» (рф), російським окупантам все ж таки вдалося відновити функціонування поромної переправи.

Про це під час телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, серед помітних змін у морі можна назвати те, що противнику вдалося відновити переправу.

«Це зроблено за рахунок відремонтованого одного з поромів, який було пошкоджено минулого разу – він був уражений Силами оборони. Він менший ніж «Славянин» вдвічі за кількістю вагонів, які вміщує, але як бачите іншого виходу у них немає», – констатував військовий.

Він також додав, що у Чорному морі зранку було зафіксовано присутність двох підводних човнів – обидва вони є носіями крилатих ракет – загальний залп «Калібрів» може становити 8 одиниць. Як зазначив Плетенчук, можливо, відбувається ротація субмарин, бо одна з них вже давно перебуває на чергуванні.

Він додав, що поки немає нових деталей про уражену російську субмарину «Ростов-на-Дону», яку Сили оборони «дістали» нещодавно у тимчасово окупованому Криму. Водночас він розповів, що після її першого ураження (у 2023 році), загарбники перетягнули субмарину в інше місце, де ховали під засобами маскування. Водночас російські пропагандисти неодноразово наголошували, що цей підводний човен буде відремонтовано.

«Ворогу раніше вже натякали , що український Крим не можна використовувати як ремонту базу… Зараз, як й минулого разу, він отримав суттєві пошкодження… Подробиці будуть згодом», – сказав представник ВМС ЗСУ.

Він додав, що наразі у Криму залишається допоміжний флот РФ та кораблі, які в силу певних причин не в змозі вийти у море.

Поділитись