У Чорнобильській зоні другу добу горить ліс. Відео

У Чорнобильській зоні другу добу горить ліс. Відео

Рятувальники другу добу борються з вогнем, для ліквідації вогнищ загоряння використовують авіацію.

Рятувальники показали відео, як гасять пожежу з вертольотів.

Триває ліквідація пожеж, що виникли в зоні відчуження на території України. Інформація про те, що трапилося з’явилася ще 4 квітня – горіли 20 гектарів, йдеться в повідомленні Державної служби країни з надзвичайних ситуацій.

На ранок понеділка рятувальники повідомляли про два осередки пожеж. Для ліквідації НС було залучено в одному випадку 14 осіб і чотири одиниці техніки, а в іншому – більш серйозному – 124 людини і 28 одиниць техніки, у тому числі два літаки АН і вертоліт Мі-8. Авіація з початку роботи зробила 42 вильоту і скинула 174 тонни води

Напередодні в.о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов писав, що ситуація з пожежами в зоні відчуження складається складна.

“Ситуація складна. Пожежа поширилася на Чорнобильську зону 20 гектарів, але в цілому горить понад 100 гектарів. Як це часто буває зараз, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева”, – написав Фірсов.

Пожежі привели до появи смогу в Києві та навколишніх містах, написав Фірсов. При цьому радіація в центрі вогню вище норми, але така ситуація тільки у вогні, підкреслив депутат. Про нормальний радіаційний фон повідомляють і рятувальники.

“Радіаційний фон в Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень”, – йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За фактом пожежі в Чорнобильській зоні поліція України порушила кримінальне виробництво, повідомляється на сторінці українського МВС в Facebook. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Уточнюється, що загорілися суха трава та чагарники.

“Для утихомирення вогню і ліквідації задимлення задіяні авіація і спецтехніка. Зараз там працюють підрозділи ДСНС. Станом на 10 годину ранку, 6 квітня, нових осередків загоряння на території Київської області не виявлено”, – йдеться в повідомленні МВС.

Поділитись