У Британії замість Сунака новим прем’єром стане Кір Стармер

У Британії замість Сунака новим прем’єром стане Кір Стармер

У Британії сьогодні відбуваються вибори до парламенту, за результатами яких Ріші Сунак, ймовірно, залишить посаду прем’єра.

Згідно з усіма опитуваннями, правляча партія консерваторів (торі) розгромно поступається опозиційним лейбористам, зазначає Бі-бі-сі.

Очікується, що замість Сунака новим прем’єром стане Кір Стармер (на фото), який неодноразово говорив, що щодо підтримки України нічого не зміниться.

Торі не дають більше 100 із 650 місць у Палаті громад. Нині мають 345 місць. Лейбористам пророкують більшість, небачена з часів тріумфу Тоні Блера в 1997 році — понад 400 депутатів.

Інтрига швидше не в переможці виборів, а в тому, чи залишаться торі в офіційному статусі «королівської опозиції», чи вперше в історії його займе третя сила — ліберал-демократи.

«Колишній банкір і зять індійського мільярдера вважав за краще пересуватися вертольотом, а на одному з виходів у народ з’ясувалося, що він не знає, як заправити машину бензином. Сунак так і не зміг переконати британців, що зробить бідних багатшими та вирішить проблеми країни», – пише Бі-бі-сі.

Британці незадоволені зарплатами, медициною, цінами, кількістю житла, якістю держпослуг.

Поділитись