У Британії вказали на логічність українських ударів по Чорноморському флоту рф

У Британії вказали на логічність українських ударів по Чорноморському флоту рф

Воллес вказав на логічність українських ударів по Чорноморському флоту рф.

«Росія не може використовувати свій Чорноморський флот для завдання ударів по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі в Україні й не очікувати, що Україна не нападатиме на ці активи, що здійснюють військові злочини», – зазначив колишній міністр оборони Великої Британії у своєму акаунті у соцмережі X, раніше відомій як Twitter.

За словами Волеса, за допомогою Чорноморського флоту Москва завдає удари по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі України.

Нагадаємо, вночі 14 вересня військова контррозвідка СБУ та ВМС України провели унікальну спецоперацію біля тимчасово окупованої Євпаторії на території Криму. За її результатами було знищено російський комплекс ППО «Тріумф» вартістю 1,2 млрд дол. США.

Напередодні «бавовна» побувала у тимчасово окупованому Севастополі на території Криму. Там влучання припало по судноремонтному заводу окупантів, спалахнула пожежа. Це підприємство, розташоване на Корабельній стороні Севастополя, є основним майданчиком для будівництва та ремонту суден Чорноморського флоту РФ.

«Засобами протиповітряної оборони збито сім крилатих ракет, патрульним кораблем «Василь Биков» знищено всі безекіпажні катери. Внаслідок влучання крилатих ракет противника зазнали пошкоджень два кораблі, що перебувають на ремонті», – заявили у міноборони РФ.

Як пишуть росЗМІ, попередньо внаслідок атаки двоє людей загинули і 26 постраждали через ракетну атаку ЗСУ на Севастопольський морський завод ім. С. Орджонікідзе. Усі вони – співробітники заводу.

Поділитись