У Брюсселі розпочалася зустріч постпредів ЄС щодо нових санкцій проти Росії

У Брюсселі розпочалася зустріч постпредів ЄС щодо нових санкцій проти Росії

Засідання Ради постійних представників країн ЄС, на якому, як очікується, буде запущена технічна процедура оформлення нового списку санкцій проти Росії через Олексія Навального, почалося о 9.30 за місцевим часом в Брюсселі.

Імена фігурантів списку стануть відомі пізніше на цьому тижні після того, як список опублікують в офіційному журналі.
Пункт про запуск оформлення санкцій за допомогою письмової процедури значиться в порядку денному засідання Ради постпредів ЄС (COREPER) в числі не потребують попереднього обговорення, отже, він повинен бути затверджений автоматично. Постпреди запустять технічну письмову процедуру, в ході якої Рада ЄС остаточно затвердить список, і він потім буде опублікований в офіційному журналі.

Антиросійські санкції стали практично єдиною темою засідання COREPER в понеділок, хоча зазвичай для подібних зустрічей готується дуже насичений порядок. Крім антиросійських санкцій в порядку денному засідання значиться ще тільки обговорення програми Майбутнє Європи.

Пізніше на цьому тижні (орієнтовно, у вівторок або середу) списку санкцій буде опублікований в офіційному журналі ЄС і вступить в силу, тоді ж стануть відомі його фігуранти. Як правило, санкції вступають в силу в день публікації в журналі.

Поділитись