У Британії захотіли позбавити Тоні Блера найвищого ордена

У Британії захотіли позбавити Тоні Блера найвищого ордена

Понад 100 тисяч людей за півдня підписали петицію із закликом позбавити колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Тоні Блера ордена Підв’язки – найвищого лицарського ордена в країні.

Її створив користувач із ніком Angus Scott на спеціалізованому сайті change.org.

Петицію підписали вже більше 112 000 осіб. Метою є збирання підписів 150 тисяч осіб.

Тоні Блер завдав непоправної шкоди Конституції Сполученого Королівства і структурі суспільства нації. Він особисто несе відповідальність за загибель величезної кількості безневинних мирних жителів та участь у різних конфліктах, — йдеться у повідомленні.

Автор петиції зазначив, що Блера варто притягти до відповідальності за військові злочини. За його словами, вже за це колишній прем’єр має бути позбавлений найвищої нагороди.

У свою чергу користувачі, які підписують петицію, дотримуються подібної думки. Вони вважають, що чиновника також слід судити за «зраду».

«Тоні Блер має бути притягнутий до відповідальності, а не посвячений у лицарі. Хтось подібний до нього, будучи удостоєним такої честі, показує, наскільки корумпованою і підлою є система»; “Поки таких людей, як Блер, поважають, ця система ганьбить нас”, – висловилися користувачі.

Тоні Блер удостоївся ордену Підв’язки у 2022 році. Актор Деніел Крейг тоді ж отримав британський лицарський орден Святих Михайла та Георгія за заслуги у кіно та театрі. Примітно, що така ж нагорода за сюжетом фільму про агента 007 має і Джеймс Бонд, якого зіграв Крейг у кількох частинах бондіани. Крім нього, до списку нагороджених у Британії увійшли понад 1200 осіб — науковці, політики, спортсмени та люди, які зробили значний внесок у збір коштів для благодійних організацій.

Поділитись