У Білорусі залишилися два варіанти розвитку подій

У Білорусі залишилися два варіанти розвитку подій

Політолог заявив, що у Білорусії залишилися два варіанти розвитку подій. Зараз в країні нестійка як влада, так і опозиція.


На думку Ростислава Іщенка, ситуація в будь-який момент може розвернутися на користь будь-якого боку. Експерта цитує Україна.ру.

Іщенко зазначив, що опозиція змогла об’єднатися і зробити протести масовими, включаючи страйки. Але поки неясно, скільки людей страйкує: трудові колективи великі, а на відео присутні кілька сотень або десятків людей. Незрозуміло, скільки саме людей підтримує опозицію.

«Але навіть в такому форматі ці страйки – дуже серйозний сигнал для Лукашенка. І не виключено, що він якимось чином намагається погасити протестні настрої, якщо їх не виходить задавити. Закінчитися це може тільки двома варіантами: або протести поступово згаснуть, або Лукашенко повалений», – заявив Іщенко.

За його словами, зараз боротьба за владу у країні проходить з перемінним успіхом: «влада не може повністю зупинити протести, а й учасники протесту поки не змогли серйозно похитнути владу». Рано чи пізно у кого-то почнуть здавати нерви і закінчуватися сили. При цьому політолог вважає, що Лукашенко «програв в принципі і Білорусь вже програв».

«Він піде. Зараз піде, через півроку піде, через рік піде – ми не знаємо коли, але він піде, це вже зрозуміло», – зазначив політолог.

Поділитись