У Білорусі викрали опозиціонерку Марію Колесникову

У Білорусі викрали опозиціонерку Марію Колесникову

Один з лідерів білоруської опозиції Марія Колесникова вранці 7 вересня була викрадена невідомими людьми в центрі Мінська. Про це повідомляє видання Tut.by з посиланням на очевидця події.

За словами бачила викрадення читачки Tut.by, Колесникову посадили в мікроавтобус з написом “Зв’язок” і відвезли в невідомому напрямку. Її телефон не відповідає. У МВС Білорусі заявили, що не мають ніякої інформації про затримання Колесникової.

Колесникова – представник штабу арештованого кандидата в президенти Білорусії Віктора Бабарика – здобула популярність під час передвиборної кампанії як учасниця виступав на мітингах “Жіночого тріо” – разом з дружиною іншого незареєстрованого кандидата Валерія Цепкало і кандидатом в президенти Світланою Тіхановском. Вона остання учасниця “тріо”, яка залишалася в Білорусії і була на свободі. Колесникова увійшла до президії створеного нещодавно опозиційного Координаційної ради. Напередодні вона брала участь в черговому масовому марші протесту в Мінську.

Марш напередодні знову зібрав десятки тисяч учасників. За даними МВС, напередодні в різних містах були затримані 633 людини. Правозахисники раніше заявляли про близько 200 затриманих, причому частина затримань здійснювали люди в штатському з кийками.

Поділитись