У Білорусі відмовилися встановлювати на виборах відеокамери

У Білорусі відмовилися встановлювати на виборах відеокамери

Центральній виборчий комісії Білорусі запропонували дозволити установку камер на виборчих дільницях за рахунок білорусів, які висловлять таке побажання. ЦВК пропозицію розглянув і ухвалив – проект не відповідає вимогам виборчого законодавства, а порядок реалізації неясний.

«Усі члени виборчої комісії, ознайомившись із запропонованим проектом постанови, в якому передбачається пряма цілодобова відео трансляція з дільниць голосування і розміщення власних відеокамер громадян за їх заявками, висловили думку про невідповідність проекту вимогам виборчого законодавства і неясності порядку практичної реалізації пропозиції», – відзначили в ЦВК.

Там також зазначається, що Виборчий кодекс Білорусі не допускає залучення технічних засобів громадян для організації виборів.

«Оснащення всіх ділянок для голосування відеокамерами з прямою цілодобової трансляцією вимагає, як і введення будь-яких інших виборчих процедур з використанням інформаційних технологій, не тільки правових, а й інфраструктурних передумов, а також попередньої оцінки їх вартості, ефективності та відповідності вимогам інформаційної безпеки», – йдеться у відповіді за підписом глави ЦВК Білорусі Лідії Ермошиной.

Поділитись