У Білорусі депутати проголосували за смертну кару через державну зраду

У Білорусі депутати проголосували за смертну кару через державну зраду

У Білорусі можуть запровадити смертну кару за державну зраду.

Депутати нижньої палати парламенту країни проголосували за відповідний законопроект у першому читанні. Документ також передбачає запровадження кримінального покарання за розповсюдження фейків про Збройні сили Білорусі.

Депутати Палати представників Національних зборів Білорусії прийняли в першому читанні проект закону «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності», повідомляє прес-служба нижньої палати парламенту країни в Telegram-каналі. Згідно з документом, за державну зраду посадова особа може засудити до смертної кари.

За інформацією прес-служби Палати представників Білорусі, «проектом закону пропонується внесення змін до санкції другої частини статті 356 КК» — «Зрада державі. Нововведення передбачають «можливість застосування виключного заходу покарання у вигляді смертної кари за зміну державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця».

«У зв’язку з цим наводяться у відповідність також статті 58 і 59 КК («Довічне позбавлення волі» та «Смертна кара»)», — йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що зміни в законодавство вносяться для «надання стримуючого впливу на деструктивні елементи, а також демонстрації рішучої боротьби із зрадженою державою».

Поділитись