У Білому домі пояснили відмову постачати Україні винищувачі F-16

У Білому домі пояснили відмову постачати Україні винищувачі F-16

США передає Україні величезну кількість озброєнь навіть без урахування винищувачів F-16.

Про це заявив координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі у розмові з телеканалом CNN.

Кірбі підкреслив, що Вашингтон найближчими місяцями вже планує передати Україні суттєві типи зброї на зразок танків Abrams.

«Види озброєнь, які, як ми знаємо, матимуть вирішальне значення для того, щоб знову допомогти українцям у бойових діях зараз, у зимовий час, а також у тих бойових діях, які, як ми очікуємо, вони вестимуть», ― наголосив той.

Координатор Ради національної безпеки США пояснив, що відмова президента США Джо Байдена від постачання Києву літаків обумовлена стратегічним баченням Вашингтона і тим, що, як йому здається, більше знадобиться українській армії.

«Отже, насправді це був один із тих випадків, коли ми намагаємося спрогнозувати, які потреби будуть потрібні Україні, коли погода покращає і росіяни перейдуть до активних бойових дій», ― пояснив він.

Раніше цього дня Джо Байден заявив, що його адміністрація зараз не має наміру постачати винищувачі F-16 Києву. Під час спілкування з журналістами Білий дім американського президента запитали, чи планує Вашингтон передати F-16, на що той відповів негативно.

Поділитись