У Берліні підтвердили готовність поставити Україні танки “Leopard 2”

У Берліні підтвердили готовність поставити Україні танки “Leopard 2”

У Берліні підтвердили готовність поставити Україні танки “Leopard 2”.

Глава Мінекономіки ФРН офіційно повідомив про те, що Німеччина готова буде надавати Україні танки Leopard 2. Заява прозвучала на тлі суперечливих відомостей про те, що в Берліні поки що не ухвалили остаточного рішення про постачання, однак із заяви голови Мінекономіки ФРН випливає, що постачання будуть, хоч якусь конкретну дату в Німеччині поки що не назвали.

На даний момент Німеччина має у своєму розпорядженні можливість передати Україні до 110 танків, і хоча більш ніж ймовірно, що кількість танків, що поставляються, буде значно меншою, це може призвести до того, що поставки організовуватимуть і інші країни, наприклад Фінляндії, яка має намір передати Україні всі 100 танків. Leopard 2A4, які знаходяться у неї на зберіганні.

У той же час існує досить велика ймовірність того, що Німеччина надасть свої танки Leopard 2 Польщі в обмін на постачання танків Т-72 для України, які для Києва є більш прийнятними через наявність великої кількості боєприпасів та відсутність необхідності навчання фахівців для роботи на цій бойовій техніці.

Фахівці, у свою чергу, зазначають, що до літа Україна може отримати дуже велику кількість танків від країн НАТО, що може призвести до посилення зіткнень, особливо на тлі появи відомостей про те, що в Україні йде формування армійських корпусів загальною чисельністю 75 тисяч осіб.

Поділитись