У Батумі противники ЛГБТ влаштували акцію протесту для глави Євроради

У Батумі противники ЛГБТ влаштували акцію протесту для глави Євроради

Противники ЛГБТ-спільноти влаштували акцію протесту в грузинському Батумі поруч з готелем, в який в’їхав президент Європейської ради Шарль Мішель, передає Sputnik Грузія.


Мішель прибув до Грузії в рамках проходить в Батумі міжнародної конференції “Сила тяжіння Європейського союзу і трансформація регіону”. У заході також беруть участь президенти Грузії, України і Молдови Саломе Зурабішвілі, Володимир Зеленський і Майя Санду. Глави держав підпишуть декларацію саміту “асоційованого тріо” (альянсу, створеного для координації зусиль трьох країн щодо євроінтеграції).

“Противники ЛГБТ-спільноти влаштували акцію протесту біля готелю Sheraton Batumi, де проходила зустріч президента Європейської ради Шарля Мішеля з лідерами грузинської опозиції”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає агентство, присутні тримали в руках плакати зі зверненням до Мішеля – “Європейський вибір – тільки для консолідації країни і захисту традицій”, “Нація. Сім’я. Релігія – це наші цінності, а які ваші, Мішель?”, “У Грузії повинні проходити тільки військові паради “. У готелі була мобілізована поліція.

Організація ЛГБТ-спільноти “Тбілісі прайд” 5 липня планувала влаштувати в Тбілісі марш. Проти цього категорично виступили захисники традиційних цінностей, які з ранку почали збиратися на проспекті Руставелі. Пізніше вони перемістилися до будівлі парламенту, де найбільш агресивно налаштовані з них почали нападати на журналістів, звинувачуючи їх в підтримці представників секс-меншин. Постраждали понад 50 представників ЗМІ.

Комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Олівер Вархов 7 липня під час візиту до Грузії засудив дії супротивників ЛГБТ-спільноти, які протягом двох днів агресивно поводилися в центрі Тбілісі, били журналістів, а також зірвали прапор ЄС з будівлі парламенту країни.

Поділитись