Тисячі десантників із КНР відпрацювали висадку на Тайвань

Тисячі десантників із КНР відпрацювали висадку на Тайвань

Китайські військові помічені за тренуваннями з штурму Тайваню.

Як повідомляється, вчення навколо Тайваню, що проводяться збройними силами Китаю, викликали занепокоєння на міжнародній арені, оскільки вони покликані показати міць і готовність КНР до захисту свого суверенітету і територіальної цілісності. Китай розглядає Тайвань як свою незалежну провінцію і наполегливо прагне його повернення під свій контроль.

Офіційний представник Східної зони бойового командування Народно-визвольної армії КНР Ши І заявив, що навчання є необхідним заходом для захисту суверенітету Китаю та попередженням сепаратистських і зовнішніх сил, які виступають за незалежність Тайваню. Також він зазначив, що навчання будуть проводитися відповідно до плану бойової підготовки і включатимуть бойове патрулювання морської акваторії та повітряного простору навколо Тайваню.

Подібні дії Китаю викликають занепокоєння в інших країнах, у тому числі США та Японії, які також знаходяться в Азії-Тихоокеанському регіоні. Нещодавно, на початку квітня, Японія провела навчання з використанням понад 2000 військовослужбовців, а також танків, БМП та іншої техніки для зміцнення своєї обороноздатності у регіоні.

Ситуація навколо Тайваню останніми роками значно загострилася, і Китай посилює тиск на острів, проводячи різноманітні заходи та вчення. Це викликає зростання занепокоєння в регіоні та за його межами, оскільки подібні дії можуть призвести до розгорання військового конфлікту в цьому регіоні.

Поділитись