Турецька армія стверджує, що “нейтралізувала” 76 сирійських військових

Турецька армія стверджує, що “нейтралізувала” 76 сирійських військових

Анкара нейтралізувала 76 сирійських солдатів після того, як урядова армія САР обстріляла турецьких військових в провінції Ідліб 3 лютого, повідомив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

За інформацією Анкари, в результаті атаки з боку сирійських військових загинули вісім турецьких військових і цивільних осіб. Анкара зробила відповідні заходи щодо сирійської урядової армії після того, як та обстріляла турецьких військових в провінції Ідліб.

«Наші військові вразили 54 цілі в Ідлібі, нейтралізували 76 сирійських солдатів», – наводить його слова агентство Anadolu.

Як стверджує Акар, напередодні турецькі військові два рази попереджали своїх російських колег про переміщення сил в Ідлібі. Міністерство оборони Туреччині 3 лютого повідомило, що в результаті атаки з боку урядових сил Сирії в провінції загинули кілька турецьких військових і цивільних осіб. Спочатку мова йшла про чотирьох загиблих в районі населеного пункту Саракіб. Пізніше стало відомо про загибель ще одного військового і одного цивільного фахівця з Туреччини.

Причетність сирійської армії до загибелі турецьких військових підтвердило державне інформаційне агентство Сирії SANA. Журналісти пояснили, що вогонь вівся по терористам, що відступали. В результаті, за даними агентства, були вбиті чотири турецьких солдата, ще дев’ять отримали поранення.

“З російськими колегами наші голови МЗС, Міноборони, розвідки знаходяться в контакті. До наших російських колег був донесений сигнал “не переходьте нам дорогу”, – підкреслив президент Туреччини.

Поділитись