Туреччина будує військову базу на відстані прямих ударів від Єревана

Туреччина будує військову базу на відстані прямих ударів від Єревана

Столиця Вірменії перебуває під загрозою прямих ударів із нової турецької військової бази.

Турецькі військові розпочали будівництво нової військової бази в районі гори Арарат, що забезпечує можливість для практично повного контролю західної частини Вірменії, і, що більш проблематично, створює загрозу завдання прямих ударів по Єревану. З урахуванням серйозної кризи у відносинах між Азербайджаном, Вірменією та Туреччиною, поява турецької військової бази лише за 40-45 кілометрів від Єревана, явно може призвести до погіршення ситуації в регіоні.

На даний момент відомо про те, що турецька військова база створюватиметься на модульному принципі. Тут передбачається розмістити засоби радіоелектронної розвідки, радіолокаційні станції та засоби артилерії, що дозволяє Туреччині завдавати ударів по території Вірменії і навіть безпосередньо атакувати Єреван.

В Анкарі поки що не зробили жодних офіційних пояснень щодо того, для яких саме цілей біля кордонів Вірменії будується військова база, проте остання безперечно буде створювати загрозу для Єревана, а також, ймовірно, і для російських військових, які перебувають у Вірменії.

Поділитись