Туреччина надасть Україні 50 мільйонів доларів для потреб армії

Туреччина надасть Україні 50 мільйонів доларів для потреб армії

В рамках візиту президента Туреччини Тайіпа Ердогана до Києва буде підписано угоду, згідно з яким Анкара надасть 50 мільйонів доларів фінансової допомоги для потреб української армії, заявив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.


Раніше прес-служба президента України Володимира Зеленського повідомила, що в рамках візиту Ердогана до Києва відбудеться зустріч глав держав у форматі віч-на-віч, а також восьме засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною. Відзначається, що за підсумками засідання Стратегічної ради заплановано підписання низки двосторонніх документів.

“В ході цього візиту буде підписано угоду, за яким турецька сторона надасть фінансову допомогу в розмірі 200 мільйонів турецьких лір (близько 50 мільйонів доларів США) для потреб української армії, зокрема для закупівлі озброєння. У попередні роки ми також укладали такі угоди на відповідні суми”, – заявив Сибіга в інтерв’ю агентству” Укрінформ”.

Крім того, будуть підписані документи в сфері міграційного співробітництва, запланований до підписання документ щодо взаємодії між службами з надзвичайних ситуацій.

“Також ми очікуємо підписання угоди про взаємне визнання водійських прав, що стане практичним кроком, спрямованим на посилення захисту прав громадян обох країн”, – зазначив посол.

За словами посла, на порядку денному стоятимуть “всі ключові питання – від інтенсифікації політичного діалогу до створення належних умов для поглиблення економічної взаємодії, контактів між людьми, культурного співробітництва”.

Поділитись