Ціни на газ у Європі за добу знизилися до 455 доларів

Ціни на газ у Європі за добу знизилися до 455 доларів

Вартість газу в Європі знову досягла мінімуму.

Вечірні торги на європейських ринках призвели до того, що вартість природного газу в європейських країнах впала до чергового мінімум з літа позаминулого року. За даними проведених торгів, ціни на газ у Європі 6 березня 2023 року становили 455 доларів за тисячу кубометрів, обвалившись за добу майже на 10%. Трохи пізніше вартість газу зросла і до закриття торгів склала 475 доларів за тисячу кубометрів, однак через те, що минулого тижня була подолана психологічна позначка в 500 доларів за тисячу кубометрів, ризик подальшого падіння цін на газ зберігається.

Згідно зі статистичними даними, мінімальна вартість природного газу з середини серпня 2021 року була зафіксована 18 серпня 2021 року, проте існує дуже великий ризик того, що ціни продовжать падати до рівня 450 доларів, наближаючись до показника 420 доларів за тисячу кубометрів.

Однією з причин падіння цін на газ Європі називають досить високий рівень заповнення газових сховищ у європейських країнах – через аномально теплу зиму в підземних сховищах ще залишилося близько 60% запасу газу, що приблизно на 20% більше, ніж у попередні роки.

Поділитись