Три пострадянські країни звернулися до Євросоюзу з проханням фінансової допомоги

Три пострадянські країни звернулися до Євросоюзу з проханням фінансової допомоги

Звернення до Єврокомісії з проханням про фінансову допомогу підписали глави міністерств закордонних справ України, Грузії і Молдавії, повідомляється на сайті українського зовнішньополітичного відомства.


У документі йдеться про важливість фінансової підтримки регіону «Східного партнерства» в рамках наступної «Багаторічної фінансової перспективи» ЄС на 2021-2027 роки.

Глави МЗС «асоційованих партнерів» Євросоюзу закликали врахувати при плануванні бюджету на найближчі сім років масштаби і амбітність реформ, здійснюваних і планованих Україною, Грузією і Молдовою в процесі європейської інтеграції. Міністри наголосили на важливості збільшення в майбутньому ресурсів на потреби їх держав.

В українському МЗС зазначили, що звернення свідчить про єдність підходів України, Грузії і Молдавії до питання розвитку «Східного партнерства» на основі принципу диференціації та ідеї поглиблення діалогу в форматі «ЄС + три асоційованих партнера».

Раніше президент Молдавії Ігор Додон поскаржився на послів країн ЄС, які нібито підривають відносини республіки з Брюсселем. Він зазначив, що не хотів би називати імена, але підкреслив, що ці посли занадто багато уваги приділяють окремим молдавським партіям, що входять в опозицію.

Поділитись