Три нафтові гіганти Китаю продовжили співпрацювати зі США

Три нафтові гіганти Китаю продовжили співпрацювати зі США

Нью-Йоркська фондова біржа відмовилася від наміру припинити торгівлю акціями трьох великих китайських компаній.

Таке рішення було прийнято після консультацій з керівництвом. Раніше було заявлено, що з торгів знімуть трьох нафтогігантів КНР.

Нью-Йоркська фондова біржа може зняти з торгів акції трьох китайських нафтових гігантів – пише Bloomberg. Одна з них – Китайська національна шельфовая нафтова корпорація CNOOC – була включена Вашингтоном в чорний список компаній, які допомагають військовим КНР і становлять загрозу США. Зараз компанія веде розвідувальне буріння в Південно-Китайському морі.

Під загрозою потрапляння в чорний список також можуть могли виявитися PetroChina і найбільший імпортер нафти в КНР – Sinopec, вважають експерти Bloomberg. Енергетичний сектор має важливе значення для армії Китаю. Акції китайських нафтових гігантів в основному торгуються на біржі Гонконгу, хоча кожен з них зареєстрував в Нью-Йорку свої депозитарні розписки. Делістинг в Нью-Йорку загрожує компаніям втратою прозорості для американських інвесторів. Раніше Нью-Йоркська фондова біржа оголосила про початок процедури зняття з торгів цінних паперів трьох провідних операторів стільникового зв’язку в КНР.

Поділитись