Трасс знайшла спосіб забезпечити британців газом та нафтою

Трасс знайшла спосіб забезпечити британців газом та нафтою

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у разі перемоги на виборах прем’єр-міністра має намір схвалити видачу низки ліцензій на буріння для видобутку газу та нафти у Північному морі, а також для освоєння нових родовищ.

Так вона планує забезпечити енергобезпеку королівства. Про це передає газета Times. За версією видання, цей крок може стати одним з рішень Трасс у разі перемоги на виборах. Передбачається, що Трасс може видати щонайменше 130 ліцензій на буріння та вивчення родовищ. Проте експерти сумніваються, що такі заходи дозволять швидко знизити ціни на енергоресурси у країні.

Зазначається, що високопосадовці Консервативної партії, у тому числі міністр енергетики Великобританії Квасі Квартенг, намагаються максимально збільшити виробництво енергоресурсів усередині країни, а також залучити додаткові постачання газу з Норвегії.

Очікується також, що уряд Трасс у разі її перемоги спонукатиме британські компанії більше інвестувати у свої об’єкти всередині країни для збільшення виробництва.

Поділитись