Трампа висунули на Нобелівську премію миру

Трампа висунули на Нобелівську премію миру

Депутат Європарламенту від Естонії Яак Мадисон висунув колишнього президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру.


Політик, який представляє Консервативну народну партію Естонії, пояснив, що висунув кандидатуру Трампа в зв’язку з тим, що це перший президент США за останні 30 років, під час служби якого керована ним країна не починала воєн.

“Крім того, під його керівництвом на Близькому Сході був підписаний ряд мирних угод, які допомогли забезпечити стабільність і мир в регіоні. Подивимося, хто отримає Нобелівську премію миру”, – написав у понеділок Мадисон в Facebook.
Він зазначив, що не є єдиним, хто висуває Трампа на Нобелівську премію. “Але, як ми знаємо, чим більше заявників, тим вище шанси на успіх”, – вважає Мадисон.

Нобелівська премія миру присуджується в Осло щорічно з 1901 року. Згідно зі статутом Нобелівського фонду, висувати кандидатів можуть, в тому числі, члени національних парламентів та урядів різних країн, члени міжнародних судів, ректори університетів, діючі та колишні члени і радники норвезького Нобелівського комітету.

Поділитись