Трамп вивіз із Білого дому листування з Кім Чен Ином

Трамп вивіз із Білого дому листування з Кім Чен Ином

Американські ЗМІ стверджують, що екс-президент США Дональд Трамп, залишаючи Білий дім, забрав із собою листування з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Те, що листування було позначене грифом «таємно», Трампа, звісно, ​​не зупинило.

Журналісти The Washington Post уточнюють, що під час обшуків у резиденції Трампа в Мар-а-Лаго серед іншої документації було вилучено і 27 листів, отриманих від Кім Чен Ина. Їхній зміст не розкривається.

У середині серпня стало відомо, що в особняку Трампа у Флориді було проведено обшук. Згідно з наявними даними, дії співробітників Федерального бюро розслідувань США були обґрунтовані підозрами у незаконному використанні оборонної інформації та розкраданні документів щодо колишнього глави держави.

Результатом обшуку стали 15 коробок із документами, які спецагенти вивезли з Мар-а-Лаго.

Дональд Трамп заявив, що повернення документів архіви – «рутинний та рядовий процес», а сам обшук назвав політичним замовленням.

Пізніше з’явилися відомості про те, що екс-глава Білого дому активно шукає у своєму оточенні інформатора, за сигналами якого, вочевидь, і було організовано обшук.

Ходили чутки, що «кротом» міг бути зять Трампа Джаред Кушнер, але, схоже, ця інформація не підтвердилася, а сам Кушнер активно виступив на захист свого тестя, заявивши, що подібні дії влади – підступи ворогів і серйозна причина для занепокоєння.

Поділитись