Трамп розпочав передвиборчу кампанію

Трамп розпочав передвиборчу кампанію

Колишній президент США Дональд Трамп розпочав передвиборчу президентську кампанію, відвідавши штати Нью-Гемпшир та Південна Кароліна.

Про це повідомив телеканал CNBC. За даними телеканалу, агітаційні заходи відрізнялися від звичних для Трампа “шумних мітингів перед тисячами однодумців”. Так, у Колумбії (штат Південна Кароліна) колишній президент зустрівся лише із 200 американцями.

Помічники Трампа розглядають це як перший крок до публічної фази передвиборчої кампанії 2024 року. У виступі він зосередився на критиці рішень адміністрації Джо Байдена з питань зовнішньої політики України.

Багато республіканців також розглядають можливість висування власних кандидатур посаду голови Білого дому. Зокрема, губернатор Нью-Гемпшира Кріс Сунуну та колишній губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі можуть висунути свої кандидатури.

Трамп заявив 15 листопада про те, що братиме участь у президентських виборах у 2024 році. Чинний президент США повідомив про плани боротися за переобрання на пост глави держави ще 9 листопада, проте попередив, що остаточне рішення ухвалить тільки на початку цього року.

Поділитись