Трамп має намір створити найпотужніші ядерні сили в світі

Трамп має намір створити найпотужніші ядерні сили в світі

Відсутність договорів про контроль над озброєннями з Китаєм і Росією розв’язало руки президенту США Дональда Трампа в питанні ядерного стримування. Він заявив, що Штати створять «найпотужніші» ядерні сили в світі.

За його словами, зараз Росія і Китай хочуть вести з США переговори, «щоб зупинити божевільну витрату мільярдів і мільярдів доларів на ядерну зброю». «Але єдиний шлях, поки у нас немає цієї угоди, єдине, що я можу зробити, – це створити найпотужніші ядерні сили в світі», – сказав Трамп на зустрічі з губернаторами.

Термін дії Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь між Росією і США закінчиться на початку 2021 року. Поки Штати нічого не говорили про те, чи будуть вони продовжувати угоду.

Американська влада раніше заявила, що в договорі з Росією потрібно згадати не тільки озброєння зі списку СНО-3, але і зброю Росії, що розробляється і засоби доставки. Пентагон впевнений, що у Росії є не менше двох тисяч одиниць нестратегічних одиниць ядерної зброї.

Поділитись