TikTok можуть продати 1 вересня

TikTok можуть продати 1 вересня

1 вересня можуть укласти угоду про придбання будь-якої з американських компаній сегмента соціальної мережі TikTok, чинного в США.

Фірма ByteDance вже визначилася з вибором. Як повідомляє телекомпанія CNBC з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів, китайська компанія ByteDance вибрала покупців сегментів популярної соціальної мережі. Головними претендентами виступають Oracle і Microsoft у співпраці з Walmart.

Однак при цьому, за даними телеканалу, порушити намічені терміни укладання угоди можуть влади КНР, які наполягають на тому, що компанія – власник соцмережі повинна буде узгодити з ними можливий продаж її американського представництва. Раніше повідомлялося, що ByteDance вимагає за американський сегмент TikTok близько $ 30 млрд
14 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, відповідно до якого протягом 45 днів повинні бути припинені операції з компаніями – власниками додатків TikTok і WeChat в американській юрисдикції. На думку американського президента, ці додатки загрожують безпеці, зовнішній політиці та економіці США.

TikTok є сервіс для створення і перегляду коротких відео, що належить пекінської компанії ByteDance і запущений в КНР в 2016 році.

Компанія ByteDance консультується з експертами з приводу повного або часткового продажу соціальної мережі TikTok. Ймовірними покупцями можуть стати IT-гіганти – Microsoft, Oracle, Twitter і Netflix. Сума угоди може досягти $ 20-50 млрд.

Поділитись