Тіхановський здивувався звинуваченням у зв’язках із затриманими «російськими найманцями»

Тіхановський здивувався звинуваченням у зв’язках із затриманими «російськими найманцями»

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська заявила, що її чоловік Сергій, який зараз в СІЗО, здивувався звинуваченням у зв’язках із затриманими під Мінськом «російськими бойовиками».

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Новини про те, що про білоруське телебачення показує його як людину, яка пов’язана із затриманими “бойовикамиз Росії, і що “Країна для життя” (відеоблог Сергія ) нібито працював під контролем якогось російського політтехнолога [Віталія] Шклярова, Сергій дізнався з великим подивом. Йому такі факти з його біографії невідомі”, – зазначила кандидат в президенти Білорусії.

Світлана також додала, що напередодні її чоловіка в СІЗО відвідували адвокати, при цьому «слідчих дій не було вже близько місяця».

29 липня в Білорусі були затримані 33 росіянина, яких влада республіки вважають найманцями. Їх звинувачують в підготовці терористичного акту та організації масових заворушень напередодні виборів. Росіян пов’язують зі справою проти колишнього ймовірного кандидата в президенти, блогера Сергія Тіхановського.

Державний секретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков повідомив на екстреній зустрічі з кандидатами в президенти, що в Росії формуються спеціальні «групи бойовиків» для організації провокацій в Білорусі. Триває розшук 170 співробітників ПВК, які загрожують дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів, розповів він.

Поділитись