The Telegraph повідомило про допит Джонсона про участь у вечірці на Даунінг-стріт

The Telegraph повідомило про допит Джонсона про участь у вечірці на Даунінг-стріт

Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона допитали щодо порушення ним режиму самоізоляції в умовах пандемії COVID-19.

Про це повідомила газета The Telegraph із посиланням на джерела в уряді. Допит вела представник Служби найвищих чиновників Великобританії Сью Грей.

За даними видання, глава уряду зараз вирішує питання, щоб люди більше не були юридично зобов’язані самоізолюватись після зараження. Він хоче скасувати жорсткі обмежувальні заходи, тобто офіційні вказівки залишаться, але їх порушення не спричинять штрафи або будь-яке інше покарання. Проект може бути реалізований вже навесні, повідомляють джерела.

План Джонсона пов’язаний у тому числі з бажанням підняти свої рейтинги, які критично впали після появи інформації про так звані «винні вечірки». Багато хто в країні зараз вимагає відставки прем’єр-міністра. Уряд отримує як гнівні листи зі скаргами від простих громадян, і офіційні листи з осудами від депутатів парламенту.

15 січня Великобританія розслідувала заходи на Даунінг-стріт, 10 під час локдауну. За цю роботу взялася старша держслужбовець із Уайтхолла Сью Грей. Їй належить виявити порушення протипандемічного законодавства та подати висновки у звіті.

Гнів громадськості спалахує через те, що список «винних вечірок» зростає і веде початок з того часу в травні 2020 року, коли антиковідні обмеження забороняли людям ходити в гості або заглядати в сад сусіда, дозволялося зустрічатися тільки з однією людиною за межами будинку на відкритому повітрі.

Також було оприлюднено фото від 15 травня 2020 року, на якому Джонсон, його дружина Керрі, колишній головний радник Домінік Каммінгс та головний особистий секретар Джонсона Мартін Рейнольдс сидять за столом у саду на Даунінг-стріт із вином та сиром. На фото також було видно близько 15 людей, але прем’єр-міністр наполягав, що це була «робоча зустріч».

Поділитись