Тестування на коронавірус повинно бути безкоштовним, – Сергій Соболєв

Тестування на коронавірус повинно бути безкоштовним, – Сергій Соболєв

Для більш ефективної боротьби з коронавірусом в Україні тестування для виявлення хвороби потрібно зробити безкоштовним, а надання результатів – оперативним.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв під час Години запитань до уряду.

Так, звертаючись до міністра охорони здоров’я, політик зауважив, що сьогодні у США з 350 мільйонами населення проводиться 85 мільйонів тестів, тобто для кожного четвертого громадянина. В Україні ж тест на коронавірус проводять кожному сороковому громадянину.

«Мільярди гривень виділені з бюджету, з інших статей. Хіба ж не можна поставити питання про безоплатність тестів?» – запитав Сергій Соболєв.

«Неприпустимо щоб людина віддавала пів пенсії або цілу пенсію на тест, тим більше у віддалених селах. Це призводить до того, що люди просто не тестуються і далі розповсюджують хворобу», – зазначив народний депутат.

Він також наголосив на необхідності надавати результати тестування більш оперативно, аби максимально мінімізувати кількість контактів з хворими та подальше зараження.

«У лікарнях результати потрібно чекати дві доби. За цей час особа може заразити десятки людей, включаючи й лікарів. Тому потрібно негайно звернути увагу на безоплатність проведення тестів та негайність тестування і результатів. Бо без цього побороти хворобу не вийде», – закликав Сергій Соболєв.

Поділитись