Тернопільщина направила гуманітарну допомогу до міста Ірпінь, – Головко

Тернопільщина направила гуманітарну допомогу до міста Ірпінь, – Головко

Тернопільщина направила гуманітарну допомогу до міста Ірпінь, який зазнав руйнувань від рашистів.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

«Їжа, медикаменти, одяг, засоби особистої гігієни було відправлено жителям міста Ірпінь. Зокрема дякую нашим громадам з Італії, Німеччини, Франції та Англії, які направили нам у свою чергу гуманітарний груз», – сказав Головко.

Крім того, Михайло закликав тернополян діяти в межах закону і не займатися самодіяльністю відносно Православної церкви Московського патріархату (Російської православної церкви). Політик нагадав, що в парламенті проголосований закон про колоборацію, згідно з яким співпраця з ворогом карається кримінальною відповідальністю.

«Якщо є такі факти, які засвідчують співпрацю священників з Москвою, звертайтеся до поліції, яка має на це реагувати. В області три релігійні громади вирішили перейти до ПЦУ, інші в процесі. Крім того, у парламенті зареєстрований законопроект про заборону церкви Московського патріархату депутатом від ВО «Свобода» Оксаною Савчук. Сподіваюся, це питання буде вирішено найближчим часом. А тернополян закликаю діяти виключно в межах закону», – заявив Михайло Головко.

Поділитись