Телеканал «Рада» потрапив у гучний скандал через відео співробітниці Поліни Шишкіної

Телеканал «Рада» потрапив у гучний скандал через відео співробітниці Поліни Шишкіної

Дівчина, яка за одними даними працювала гостьовим адміністратором, за іншими — асистенткою головного редактора, заявила, що ненавидить українську мову, а державний прапор вважає «таким собі».

У Мережі публікують відео, яке, судячи із закадрового голосу, знімав чоловік. Він говорить українською та просить її повторити свої слова про державну мову. Поліна відповідає, що ненавидить українську, а прапор у країни «так собі». Чоловік задоволеним голосом відповідає, що цього досить.

За добу Шишкіна записала відео з вибаченнями, на якому вона згадала, що є дочкою учасника «АТО», а також закликала не повторювати її помилок. Проте, як пишуть українські ЗМІ, це не врятувало дівчину від звільнення.

На сторінці державного ТВ-каналу у Facebook Раду критикують за те, що на ньому працюють співробітники з досить дивною громадянською позицією. Користувачі нагадують, що телеканал фінансується коштом платників податків. «Раді» також дорікнули за відсутність офіційної реакції на слова дівчини.

На каналі офіційних заяв не робили, але неофіційно сказали журналістам, що не могли її звільнити, бо вона у них на момент появи відео вже не працювала.

«Декілька днів вона працювала гостьовим редактором на продакшн, який запускав канал. Але офіційно на роботу її ніхто не брав. Ні на канал, ні на продакшн. У трудових відносинах вона з нами не була», — заявило джерело на телеканалі.

А ще один співробітник каналу припустив, що відео є постановкою. «Не відкидаю, що дівчину попросили сказати на камеру щось погане про українську мову.

Поділитись