Техас подав позов проти Байдена через нове правило про мігрантів

Техас подав позов проти Байдена через нове правило про мігрантів

Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон подає до суду на адміністрацію президента США Джо Байдена через нещодавно введене правило про надання притулку, стверджуючи, що використання програми CBP One використовується для обходу федерального закону.

Про це повідомляє Fox News.

“У фарсовій спробі вирішити проблему вторгнення нелегальних іноземців через південний кордон після припинення дії Розділу 42 адміністрація Байдена опублікувала нове правило, що пропонує мігрантам завантажити додаток, щоб запланувати зручний час і місце для незаконного перетину кордону”, – йдеться в позові.

Пакстон вважає, що використання додатка «незаконно попередньо схвалює» мігрантам в’їзд у країну і дозволяє їм «їздити, куди заманеться».
Байден оголосив у січні про нове імміграційне правило, яке вимагає, щоб будь-який мігрант просив притулку в країні, через яку він уже проїжджав до прибуття до США. Генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон стверджує, що CBP One пропонує спосіб оминути правило третьої країни.

Нове правило Байдена розкритикувало як з боку лівих активістів, які кажуть, що правило обмежує тих, хто може претендувати на притулок у США, так і з боку консерваторів за використання програми CBP One, яка дозволяє мігрантам заздалегідь записуватися на прийом у прикордонних пунктах.

Раніше газета The New York Times писала, що у Мексиці розвивається гуманітарна криза через міграційну політику президента США Джо Байдена.

Поділитись