Техаський стрілок розкрив мотив масового вбивства людей

Техаський стрілок розкрив мотив масового вбивства людей

21-річний Патрік Крузіус, який розстріляв відвідувачів торгового центру в Ель-Пасо (штат Техас), до злочину опублікував маніфест.

Про це повідомляє Washington Post. На його сторінці в Twitter з’явився текст, в якому Крузіус підтримує злочинця, який розстріляв прихожан двох мечетей в Новій Зеландії в березні цього року. Крім цього, він стверджує, що своєю дією він намагається захистити свою країну від «іноземного вторгнення», через якого страждає культура і економіка США. Зараз аккаунт Крузіуса заблокований.

Інцидент стався на вулиці у торгових центрів WalMart і Cielo Vista Mall в суботу, 3 серпня. Спочатку повідомлялося про 18 постраждалих, пізніше влада уточнила, що вбито щонайменше 19 осіб, ще 40 отримали поранення, з них дев’ять перебувають у критичному стані.

Напад на дві мечеті в місті Крайстчерч стався 15 березня, тоді загинула 51 людина, 40 були поранені. Звинувачення в нападі пред’явили тільки австралійцю Брентону Тарранту, який за день до трагедії опублікував 37-сторінковий маніфест під назвою «Велика заміна». Пізніше Таррант розповів, що на злочин його надихнули теракти в Європі.

Поділитись