Тарас Чорновіл: стратегічний діалог між Росією і США є «поганим знаком» для України

Тарас Чорновіл: стратегічний діалог між Росією і США є «поганим знаком» для України

Стратегічний діалог між Росією і США є «поганим знаком» для України, заявив у своїй статті для видання «Главред» заявив український політолог, екс-депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл.


Він нагадав, що раніше прес-секретар Держдепу Нед Прайс повідомив про підготовку Вашингтоном проведення стратегічного діалогу з Москвою, який також торкнеться і України.

«Оскільки додаткових коментарів з американської сторони поки не було, то ця заява викликає нерозуміння», – поскаржився Чорновіл.

На його думку, стратегічний діалог означає досягнення домовленостей, що задовольняють обидві сторони, і такого діалогу не може бути між країнами, «які займають діаметрально протилежні позиції».

При цьому екс-депутат висловив сподівання, що найближчим часом США дадуть якесь додаткове пояснення. Однак він зробив висновок: подібні заяви говорять про те, що Росія і США досягли можливих точок компромісу, в яких Україна «виглядає засобом розміну».

«У будь-якому випадку такі заяви – це поганий знак для України, якій зараз, замість того, щоб кричати про те, чому ми досі не в НАТО, варто було б наполягати на тому, що Україна не може бути розмінною монетою і об’єктом чиїхось то переговорів», – уклав Чорновіл.

22 червня посол Росії у Великій Британії Андрій Келін в ефірі телеканалу CNN заявив, що переговори Росії і США щодо стратегічної стабільності можуть початися вже в липні.

Поділитись